Menirea de legiuitori le cade greu noilor aleși

Parlamentarii de azi, fie ei cu state vechi sau la primul mandat, uită complet de singurul lor rol, cel de legiuitori, când se văd în băncile celor două Camere. Afacerile, interesele, vendetele, aventurile sentimentale furtunoase și alte tipuri de probleme personale îi acaparează cu totul. Sau îi ia somnul brusc.

Indiferent de natura și importanța preocupărilor, toate au prioritate în fața legilor care se dezbat, cu greu, prin sălile de plen ale Parlamentului. În timp ce politicienii se plâng, pe la colțuri, că își pierd prețiosul timp și la dezbaterile sterile și fără sfârșit prin comisii sau la sesiunile de vot, singurii care plătesc cu vârf și îndesat pentru delăsarea și dezinteresul lor sunt toți ceilalți români. În medie, aproximativ 15.000 de lei ne costă, lunar, un parlamentar. Dar suma nu reflectă pe deplin realitatea, având în vedere și costurile de-a dreptul astronomice pe care le presupun și întreținerea Palatului Parlamentului și „armata“ de angajați de acolo. Într-o lună, Casa Poporului consumă la fel de multe resurse ca un mic oraș. Dărâmarea gardului Parlamentului, dezbateri fără formă și fond pe utilizarea dușului din biroul de vicepreședinte al Senatului, dormitul în mod constant la ședințele de plen sau jignirile și înjurăturile demne de ușa cortului figurează pe agenda multor parlamentari, aleși pe 11 decembrie 2016.

Adrian Dohotaru și Mihai Goțiu, proaspăt aleși parlamentari USR, cum au intrat pe poarta instituției, unde au fost trimiși să reprezinte interesele clujenilor, au și venit cu o primă inițiativă pentru cetățenii care i-au votat. Cei doi au propus să se dărâme gardurile Parlamentului, pentru ca aleșii neamului să fie mai aproape de oameni. Ideea parlamentarilor de la USR nu e nici măcar originală, ci a fost preluată de la Roberta Anastase și Elena Udrea. Vicepreşedintele Senatului Mihai Goțiu s-a remarcat, din start, de la votul bugetului, printr-un dezinteres cras față de treburile țării. Senatorul USR a fost filmat în timp ce dormea în plenul Parlamentului. Prins asupra faptului, Goțiu nu a catadicsit să-și ceară scuze, ci a argumentat că a fost obosit de procedura bugetului, pe care a numit-o „cacealma“. Doar că moțăiala pe banii contribuabililor se dovedește a fi, de fapt, un obicei al parlamentarului clujean. Useristul a fost prins din nou odihnindu-se la lucrările plenului. Și de data asta vicele Senatului a combătut, explicând că, de fapt, clipea când a fost fotografiat.

Deputatul Dohotaru, preocupat de siluetă și dușul Senatului

Coleg de partid și prieten al lui Mihai Goțiu, deputatul USR Adrian Dohotaru le-a rezolvat și el toate problemele clujenilor care l-au trimis în Parlament și, acum, alesului i-a mai rămas doar să se preocupe de look-ul propriu. Adrian Dohotaru își propune nici mai mult, nici mai puțin decât să împartă dușul din baia biroului vicepreședintelui Senatului Mihai Goțiu. „Mă tem de sedentarizare în Parlament. Am şi glumit cu Mihai, dar destul de serios, că o să vin în echipament sportiv, în alergare până la Parlament, cu un rucsac în spate, cu sacou, cămaşă şi toate cele… El are baie la birou, aşa că mă pot «duşuli» bine. Poate că o să pară cam ciudat la început, dar un corp fit e oricum mai ok decât burţile multor parlamentari“, își exprimă preocupările de-a dreptul apăsătoare deputatul USR în vârstă de 33 de ani. Planurile acestuia privind forma sa fizică dovedesc fără echivoc că noul deputat n-a înțeles încă faptul că Parlamentul nu este club sportiv, ci forul legislativ al acestei țări.

Deputat PSD: „O să-mi s**i **** și mie și la toți psd-iștii“

Deși este la al treilea mandat de deputat, nici pesedistului Cătălin Rădulescu nu i-a intrat în cap ce rol are un parlamentar și nici ce presupune o astfel de demnitate publică. În disputele cu protestatarii, Rădulescu și-a ieșit atât de tare din pepeni, încât a uitat că reprezintă Parlamentul României și și-a dat drumul la gură ca pe maidan. Medicul pesedist le-a răspuns prin mesaje cu amenințări și un potop de înjurături celor care îl luaseră la întrebări privind OUG 13. „Pe cine înjuri mă și ameninți tu f***-ți morții mătii de jeg și ameninți. O să te găsesc stai liniștit jegule am niște fini în clanul sportivilor să mă înjuri în față homosexualule. V-a dat m*** și Iohanis băga-mi-ași **** în măta de golan e de acord cu grațierea și tu înjuri?“ „O să-mi s**i **** și mie și la toți psd-iștii.“ „Fă curvo ce urâtă ești p****-ași pe tine de Iohanistă Te găsesc în Buc ca să văd cum calomniezi tu demnitarii.“ sau „Bă Ionuț pt că nu ai respect față de un parlamentar îmi demonstrează că ești un jeg dar că nu ai respect față de un medic chirurg îmi arată că ești o jigodie. Mă p** pe sasul tău care a furat 6 case.“ Acestea sunt mesajele deputatului pesedist către cei care l-au călcat pe bătături cu întrebări privind grațierea. l

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Robert Georgescu 19 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.