Meniul pantagruelic de la stână al unui urs

O stână situată în apropierea oraşului Comarnic din judeţul Prahova a fost atacată de un urs, marţi, animalul omorând un berbec şi un miel. Totodată nouă oi au dispărut în urma atacului, conform proprietarului animalelor.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, marţi dimineaţă ursul a atacat stâna situată în zona ”Podul Vârtos”, la marginea oraşului Comarnic. La momentul la care au ajuns la faţa locului, echipajele de jandarmi au constatat că animalul omorâse un berbec şi un miel. De asemenea, proprietarul stânei a declarat că alte nouă oi au dispărut în urma atacului animalului sălbatic.

”În urma căutărilor, ursul nu a fost găsit, jandarmii luând măsura înştiinţării populaţiei cu privire la prezenţa acestuia în zonă, în vederea evitării unor evenimente nedorite” se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Prahova.

Autorităţile au luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare pe care a avut loc incidentul şi cu primăria.

Jandarmii prahoveni informează că tot marţi dimineaţă, în jurul orei 5:00 în zona Valea Cerbului din Buşteni a fost văzut un urs ce părea rănit. Vara, această zonă este intens populată, sute de turişti mergând acolo cu cortul sau rulota, unii dintre aceştia petrecând pe Valea Cerbului întreaga vară. Nici acest urs nu a fost găsit, turiştii campaţi pe Valea Cerbului fiind anunţaţi despre prezenţa animalului şi sfătuiţi să fie precauţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.