Merkel, decizie după valul de atentate care au zguduit Germania

Cancelarul german Angela Merkel se va întoarce joi la Berlin, unde își va ține conferința de presă anuală, potrivit dcnews.ro.

Decizia a fost luată în urma atacurilor sângeroase care au zguduit Germania într-o săptămână.

Angela Merkel, care se află în prezent la casa sa de vacanță din Uckermark (nord-est de Berlin), va avea o conferință de presă axată pe problemele interne curente și de politică externă, a precizat biroul de presă al cancelarului.

În ultimele zile, Germania a fost zguduită de mai multe atacuri. Un refugiat afgan de 17 ani atacat pasagerii unui tren din Bavaria cu un topor și un cuțit, rănind peste 20 de persoane. Agresorul a fost ucis de fortele de ordine.(Detalii AICI) Vineri seara un individ a tras mai multe focuri de armă în centrul comercial Olympia din Munchen, indidentul fiind soldat cu moartea a cel puțin 11 oameni. (Detalii AICI)

Un alt atac s-a produs în Reutlingen, lângă Stuttgart, diind soldat cu moartea unei persoane și cu rănirea altor două, după ce au fost atacate de o singură persoană, cu o macetă. (Detalii AICI) Ultimul atac a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, când cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii, care a fost provocată de o bombă. (Detalii AICI) Un doctor a fost împușcat într-o clinică din Berlin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.