Merkel, despre cum au contribuit imigranții la buna dezvoltare a economiei mondiale

Cancelarul Angela Merkel și premierul Japoniei, Shinzo Abe, nu au căzut de acord asupra unei soluții pentru relansarea economiei mondiale. Abe se află în vizită în Germania, înaintea Summitului G7 în care cele mai mari economii ale lumii ar trebui să-și prezinte viziunile de dezvoltare. În calitate de gazdă a summitului, Abe încearcă să ajungă la un punct de vedere comun înaintea evenimentului.

Nu a fost cazul în ce privește Germania. ”Am vorbit despre situația economică globală și despre faptul că nu putem să așteptăm ciclurile economice, ci trebuie să fim proactivi”, a spus Abe. ”Avem nevoie de accelerarea reformelor structurale și de politici fiscale expansive”, a spus el la Berlin. Abe dorește să sporească cheltuielile publice pentru a stimula creșterea economică, însă ultimele date arata că strategia sa, Abenomics, nu dă roade – în Japonia inflația a coborât la zero, iar datoriile statului cresc tot mai mult.

Merkel are o viziune aflată la polul opus. Ea spune că Germania face suficient de mult pentru relansarea economică globală și că la lucrul acesta contribuie imigranții primiți în ultimele luni. ”După sosirea multor refugiați anul trecut am înregistrat o creștere a consumului, ceea ce, în viziunea mea, este o contribuție la dezvoltarea economiei mondiale”, a spus Merkel.

Cancelarul a spus că susține o strategie pe trei paliere pentru reformele structurale. ”Vrem să combinăm politicile bugetare robuste cu politicile de creștere sustenabilă și cu mai multe investiții. Cred că ne aducem aportul la buna dezvoltare a economiei mondiale și vom discuta detaliile în Japonia”, a spus Merkel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.