Merkel, despre deschiderea graniţelor Germaniei pentru refugiaţi în 2015

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a apărat decizia luată în urmă cu doi ani de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de refugiaţi, o mişcare pe care o consideră răspunsul necesar la o urgenţă umanitară, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

În timpul unui eveniment de televiziune preelectoral, Merkel a fost întrebată dacă ar face lucrurile în mod diferit în cazul în care s-ar confrunta cu aceeaşi situaţie şi a răspuns: „Încă mai cred că decizia mea a fost una corectă”.

Cancelarul german a adăugat că guvernul ei a luat numeroase măsuri pentru a se asigura că această criză nu va mai fi repetată.

Afluxul de aproape un milion de refugiaţi care au pătruns în Germania în 2015 a provocat critici puternice pentru Angela Merkel din partea unor politicieni de dreapta, inclusiv din partea unor aliaţi conservatori din Bavaria.

Horst Seehofer, care conduce partidul Uniunea Creştin-Socială, un aliat al Uniunii Creştin-Democrate din care face parte şi Angela Merkel, a renunţat recent la apelul său îndelungat pentru un plafon privind numărul de refugiaţi. Seehofer ceruse o limită maximă de 200.000 de refugiaţi pe an.

„Situaţia s-a schimbat, Berlinul s-a schimbat. Acum avem o imigraţie semnificativ mai mică decât atunci când am făcut acele comentarii”, a spus Seehofer.

Alegerile generale din Germania vor avea loc la 24 septembrie, iar Angela Merkel candidează pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar. Potrivit unor sondaje de opinie recente, formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se va clasa pe primul loc în alegeri, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) ar urma să obţină poziţia secundă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.