Merkel, mesaj de susţinere pentru Iurie Leancă

Cancelarul german Angela Merkel i-a trimis premierului moldovean Iurie Leancă o scrisoare de susținere în alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova, susținând de asemenea că scrutinul „va decide dacă moldovenii își doresc să continue calea spre integrarea europeană și să devină membri ai Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat transmis vineri de Guvernul de la Chișinău.

„Stimate domnule prim-ministru, țin să vă urez dumneavoastră personal și întregului partid, PLDM, mult succes la alegerile parlamentare de duminică. Ați demonstrat pe parcursul mandatului de premier că reformele economice și sociale pot fi derulate concomitent”, se arată în mesajul lui Merkel.

„Sub conducerea dumneavoastră au fost consolidate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de Europa și, astfel, aprofundate relațiile cu Uniunea Europeană. Scrutinul de duminică va decide dacă moldovenii își doresc să continue calea spre integrarea europeană și să devină membri ai Uniunii Europene”, i-a mai transmis Merkel lui Leancă.

Merkel și-a exprimat de asemenea convingerea că interesul Republicii Moldova este să fie continuată calea modernizării. „Tocmai din acest considerent doresc să vă încurajez în angajamentul dumneavoastră de a convinge populația Moldovei de necesitatea politicii de reformare. Cu acest prilej, vă doresc numai bine dumneavoastră personal și poporului moldovenesc”, își încheie mesajul Angela Merkel.

Iurie Leancă și Angela Merkel au avut o întrevedere în luna iulie la Berlin, în cadrul vizitei oficiale a premierului moldovean în Germania, la invitația cancelarului. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre reformele din Republica Moldova, perspectiva europeană a țării, problema transnistreană și situația din regiune. Angela Merkel s-a arătat impresionată de realizările Guvernului Republicii Moldova și de optimismul pentru apropierea de Uniunea Europeană, se mai menționează în comunicat.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.