Merkel: Occidentul este gata pentru noi sancțiuni la adresa Rusiei, însă…

Occidentul este gata pentru noi sancțiuni la adresa Rusiei, însă aceasta nu este un scop în sine, a declarat luni cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, în timpul unei conferințe de presă susținute la Berlin împreună cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, informează agenția de presă Tass, citată de Agerpres.

„Suntem gata la noi sancțiuni. Acest lucru nu este un scop în sine. Noi nu dorim sancțiuni, însă dacă va fi necesar, suntem gata să le adoptăm”, a subliniat Merkel.

Potrivit Angelei Merkel, „dacă vor fi încălcări brutale ale acordurilor de la Minsk, sancțiunile vor fi înăsprite”. „Însă acesta nu este punctul principal pentru noi. Scopul nostru îl constituie discuția politică pe marginea modului în care să fie aplicate acordurile de la Minsk”, a spus Merkel ulterior, răspunzând la întrebări ale jurnaliștilor.

„Nu vreau să vorbesc despre adoptarea în continuare de sancțiuni, vreau să vorbesc despre aplicarea acordurilor de la Minsk”, a subliniat cancelarul federal german.

De asemenea, potrivit Merkel, pe lângă încetarea focului în sud-estul Ucrainei, este necesară posibilitatea livrării de ajutor umanitar în această zonă.

„Pe lângă încetarea focului și retragerea armamentului, este important să oferim posibilitatea pentru livrarea de ajutor umanitar. Atunci când retragerea armamentului va fi confirmată de OSCE, când regimul de încetare a focului va fi respectat peste tot, când va avea loc schimbul de prizonieri, atunci vom avea posibilități mai bune pentru a lucra la procesul politic’, a spus Merkel, subliniind că ‘la fel ca înainte, regimul total de încetare a focului nu a fost atins”.

Nu în ultimul rând, Merkel a declarat că, împreună cu Poroșenko, insistă asupra unei soluționări diplomatice a conflictului din Ucraina. „Insistăm asupra unei soluționări pașnice și diplomatice a conflictului. Noi doi (Merkel și Poroșenko) avem aceeași părere”, a spus cancelarul federal al Germaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.