Merkel se disculpă: Terorismul exista în Germania înainte de sosirea imigranților

”Nu dați vina pe mine” a fost până acum o marca înregistrată a șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fie că a fost vorba de responsabilitatea pentru Brexit sau pentru evaziunea fiscală din Luxemburg pe când conducea guvernul Marelui Ducat, așa cum a dezvăluit scandalul LuxLeaks.

Se pare că și cancelarul Angela Merkel începe să adopte această atitudine. Ea a ripostat în fața acuzelor celor care arată că recentele atentate teroriste din Europa au legătură cu influxul mare de imigranți din ultimul an.

Angela Merkel a declarat că nu refugiații au adus terorismul în Germania adăugând că în țară au existat imigranți musulmani de multă vreme și că această religie a fost practicată de decenii într-un mod care respectă legea fundamentală. ”Fenomenul terorismului islamist, al Statului Islamic, nu este un fenomen care a venit cu refugiații”, a spus Merkel într-o întâlnire electorală înaintea alegerilor regionale din Mecklenburg de pe 4 septembrie. Cancelarul a arătat că mulți musulmani din Germania au mers în Siria unde s-au antrenat în taberele Isis cu mult timp înainte că valul de imigranți să ajungă în Europa. Iar ministrul de Interne Thomas de Maiziere a susținut cele spuse de șefa sa, arătând că ”acest grup (ISIS) ne îngrijora de mai mulți ani”.

Informațiile de la nivel regional din Germania arată însă că lucrurile nu stau chiar așa cum sunt prezentate de guvernul federal. Imigranții care încearcă să obțină azil în Germania incep să refuze locurile de muncă oferite de autorități și încearcă să profite cât mai mult de sistemul social.

Primarul unui oraș din Saxonia arată că imigranții nu acceptă locurile de muncă oferite de primărie și că s-au cheltuit peste 600 de euro pentru uniformele pregătite pentru noii lucratori pentru a se afla că aceștia nu doresc să muncească pentru că ”sunt oaspeții Angelei Merkel”.
Autoritățile le-au oferit imigranților posibilitatea de a lucra 20 de ore pentru un circa 20 de euro. Imigranții bărbați au acceptat inițial, însă au refuzat imediat ce au aflat că vor fi platiti sub salariul minim pe economie.

După seria de atentate din Europa, Merkel a pierdut încrederea germanilor. 52% dintre acestia cred că politica migrației aplicată de guvern este proastă. The Washington post scrie că Angela Merkel este îngrijorată nu numai de scăderea popularității sale, ci și de opiniile si manifestările anti-imigrație ale concetățenilor sai. Germania are o lungă istorie a atacurilor extremiștilor de dreapta și multe asemenea grupări au adoptat o viziune puternic anti-musulmană, scrie The Washinton Post, care adaugă că Statul Islamic, la rândul său, are o strategie eficienta de a a stârni sentimentele anti-musulmane în Europa.

Datele publicate în luna iulie de Destatis, biroul național de statistică al Germaniei, arata ca în țară au venit 2,15 milioane de imigranți în 2015 (luând în calcul și plecările, imigrația neta a fost de 1,13 milioane). Peste 30.000 de imigranți au primit ordine de deportare însă și-au distrus pașapoartele sau au mințit în legătură cu țara de origine și stau și acum in Germania, acolo unde cheltuielile șederii sunt suportate de contribuanili.

Iar politicieni din Uniunea Creștin Socială din Bavaria arată că programele de integrare funcționează foarte greu și nu sunt suficiente. ”A subsetimat acum un an această mare miscare a imigranților. Integrarea este o sarcină herculeană și nu se termină printr-un curs de limba germană de trei săptămâni”, spune deputatul Jens Spahn.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.