Merkel: Statele bogate trebuie să le ajute pe cele sărace cu peste 100 de miliarde de dolari anual…

Statele bogate trebuie să acorde un ajutor de peste 100 de miliarde de dolari celor sărace până în 2020, așa cum au promis, pentru a le ajuta să facă față schimbărilor climatice, a declarat Angela Merkel, în cadrul Conferinței internaționale privind schimbările climatice care se desfășoară în Franța.

”La Paris, noi trebuie să ne menținem promisiunile pe care le-am făcut la Copenhaga și să obținem rezultate concrete până în 2020, și anume să alocăm 100 de miliarde de dolari anual”, a afirmat cancelarul german, potrivit agențiilor internaționale citate de Agerpres.

Merkel a mai precizat că lor le revine responsabilitatea față de prejudiciile pe care le-au creat în trecut schimbările climatice. Ea a mai precizat că această conferință de la Paris este un bun prilej pentru ca teoriile liderilor lumii să devină practică pentru reducerea temperaturilor și evitarea depășirii pragului de două grade Celsius.

Angela Merkel a avertizat că, în ceea ce privește micile state insulare, s-ar putea ca acest lucru să nu fie îndeajuns.

”Trebuie să ne gândim aici și asupra instrumentelor care ne permit să obținem obiectivul celor 2 grade în zece ani”, a mai afirmat Merkel, precizând că este nevoie de mecanisme de monitorizare obligatorii juridic și de o refizuire a acestora la fiecare cinci ani.

”Un mecanism clar de măsurare a acestor obiective și care să ne facă mai credibili este esențial”, a insistat liderul de la Berlin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.