„Mesaj pentru America” dramatic (VIDEO)

Jihadiștii din gruparea Statul Islamic (SI) au anunțat că l-au decapitat pe ziaristul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, transmite AFP.

Gruparea prezintă, într-un videoclip postat marți pe internet, un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului.

Ziaristul a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în 2012. Familia sa nu a mai auzit nimic despre el de atunci.

Era un reporter cu experiență, acoperind în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad.

Videoclipul jihadiștilor cu ziaristul american este intitulat „Mesaj pentru America” și a fost filmat într-o zonă de deșert.

Reacția SUA

Washingtonul s-a declarat marţi „îngrozită” de presupusa decapitare a jurnalistului american, subliniind că serviciile sale de informaţii încearcă să verifice autenticitatea înregistrării video postate pe Internet de jihadişti, relatează AFP.

„Am văzut o înregistrare video care pretinde să arate uciderea cetăţeanului american James Foley de către SI. Dacă este autentică, noi suntem îngroziţi de moartea brutală a unui jurnalist american nevinovat”, a anunţat Caitlin Hayden, purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.