Mesaj pentru Iohannis: Ați citit în ziar despre românii morți în Italia

Președintele Klaus Iohannis este aspru criticat pe pagina sa de Facebook pentru reacția sa apatică în cazul tragediei românilor morți în Italia și pentru faptul că ar fi mințit în cazul concediului său. În timp ce în fiecare zi România primește noi vești proaste despre românii victime ale cutremurului din Italia, Klaus Iohannis s-a rezumat să transmită un scurt mesaj pe Facebook pe 25 august cu privire la dramatica situație. În plus, presa a aflat sâmbătă că președintele și-ar fi petrecut concediul într-o altă locație decât lăsa să se înțeleagă Administrația Prezidențială. Drept urmare, reacțiile critice nu au întârziat să apară.

Iată câteva dintre mesajele transmise lui Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook de către internauți:

Lorian Ramcea Ați citit în ziar, Domnule Președinte, ce de români morți în Italia! Diaspora votantă, ce păcat ! Dumnezeu să-i odihnească și să le ocrotească familiile! Am văzut poza cu Dumneavoastră cum ați citit știrea pe aeroportul din Palma lui Mahorca, în ziar, și mă bucur că în concediu fiind vă preocupați mult de soarta noastră. Mă mișcă și faptul că sunteți la curent atât cu starea de sănătate a celorlalți cetățeni români răniți, cât și cu eforturile de căutare a celor care sunt, în acest moment, încă dispăruți. Vă rog atenție mare cu curentul, să nu vă curentați cu diaspora, fiind în străinătate! Vremea-i frumoasă pe acolo ? Și la NOI !

Alexoiu Daria Presedintele nostru a mintit ca merge sa-si vada parintii in Germania, intr-o vizita privata, plecand fara sa delege atributiile si fara ca nimeni (in afara de cativa apropiati) sa stie unde se afla. Ati fost surprins la aeroport in Palma di Mallorca (probabil ca si-au cumparat parintii dumneavoastra acolo casa, din pensiile ce le primesc de la statul roman – ghinion- sau s-a mutat Germania la Palma di Mallorca si noi, ca prostii, nu am aflat inca). Presedintii altor tari civilizate, cu respect pentru cetatenii care l-au votat nu ar fi facut asa…ar fi trebuit sa va lasati vacanta si sa va prefaceti, macar, interesat de soarta diasporei care a stat ore intregi la cozi ca sa va poata vota… O intrebare de bun simt: de ce ati avut nevoie de peste 30 de are ca sa va exprimati condoleantele? Aaaaa …. ati aflat si v-ati considerat informat 🙁

Eduard Niţă Domnule președinte nu Reprezentaţi ceva abstract. Reprezentaţi cetățenii acestei ţări. Acești cetățeni mor în Italia în mod dramatic. Nu vreţi să mergeți acolo să vă interesați la fata locului de cei pe care îi Reprezentaţi? Postacii dumneavoastră spun ca nu puteți face mare lucru din funcția de Președinte. În campania electorală mesajul a fost altul.

Aura Aurica Mircea Dle presedinte, mai sunteti si ati dezertat de la post in concedii, vacante, excursii si deplasari private sau ati murit? Se vede clar ca acest post nu va place si nu va convine… Sunteti la curent si cu faptul ca romanii pleaca pt ca nu mai au ce sa munceasca in aceasta tara? Stiu: oricum nu va pasa de nimic!

Irina Padurariu Predoescu Ati scris dvs asta, d-nule presedinte, sau v-ati rugat consilierii? La cate concedii ati avut doar intr-un singur an, ma cam indoiesc ca ati mai avut timp si pentru scrierea unor astfel de cuvinte….

Cristina Boghitoi daca ar fi asa profund regretul stimabile domnule Iohannis ,a-ti declara doliu national la cati romani au murit in Italia la acest cutremur…nu uitati ca a-ti fost votat de diaspora,ca din acei morti,au stat o zi intreaga la rand sa voteze….lipsa de respect se numeste….regretul dmv profund nu ajuta la nimic….daca a-ti fi la curent cu situatia…..dar este o stire care va este data din cand in cand,asa ca fapt divers….

Petre Muresan Toate tarile ajuta Italia…noi nu suntem instare sa ne ajutam catva conationali…dava vrei sa schimbi lumea incepe cu tine…

Alexandru Nicolae Cel mai slab presedinte pe care l-a avut vreodata Romania. Pasiv si apatic, astea sunt cuvintele care il descriu cel mai bine. Veti fi un simplu nume intr-o carte de istorie domnule Iohannis.

Florian Rosoleanu de ce nu sa ânfinţat o celulă de criză cum află familiile celor de acolo despre situația lor de ce nu deschideţi linii telefonice direct cu autoritățile de acolo nu mai vă interessează diaspora decât la alegeri

Miky Ella O intrbare ,pe care cred ca f multi si o pun . Oare conducerea Romaniei stie cati cetateni sunt afara ? Nu , cu siguranta nu pt ca cei mai multi lucreaza la negru . asa ca si daca ar muri toti acestia ,se rezolva treaba cu mesaje de condoleante .

Violeta Culcea Ce emotionant! Se unde transmiteti? Din Mallorca? Pe plan international totul se misca foarte rapid (RESPONSABILITATEA PRESEDINTELUI), acest cutremur devastator, iar al nostru… ESTE IN PERMANENTA SI NESFARSITA VACANTA!!!

Miruna Paveliu Cel mai smecher presedinte care l-a avut Romania! Il doare in cot de tara noastra! Nici nu stii daca este in tara sau in vacanta pentru ca tot absent este!

Rolanda Ionescu Alo! Presedintia! Sa lasam mesajele de compatimire si plimbarile in concedii si sa facem ceva concret pentru tara asta Un adevarat patriot ar sta la ,,carma”tarii si zi si noapte fara ragaz .Mandatele trec,nu tin o vesnicie.Vom avea timp sa si dormim la pensie destul!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.