Mesaj pentru România: Etnicii maghiari sunt un atu și Ungaria un aliat

România ar putea să îşi dea seama în viitor că etnicii maghiari sunt mai degrabă un atu decât un pericol şi că Ungaria este un aliat cu care împărtăşeşte valorile şi nu un duşman al României, a declarat preşedintele Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, prezent la Târgu Mures, relatează hungarytoday.hu, citând MTI.

“Acest lucru s-a întâmplat în Serbia şi acelaşi lucru se întâmplă în Slovacia; credem că se va întâmpla şi în România”, a spus Kover. El a observat că se reduce comunitatea maghiară din România şi a dat vina pentru asta pe atitudinea “anti-maghiară” a elitei politice din România şi pe “politica slabă a Ungariei pentru ungurii din afara graniţelor sau mai degrabă pe lipsa unei asemenea politici”. El a adăugăt ca situaţia maghiarilor se poate îmbunătăţi dacă România îşi va da seama că “apărarea patriei în bazinul carpatic şi în Europa de Est este o provocare comună pentru popoarele din regiune”.

Kover i-a încurajat pe maghiari să participe la alegerile parlamentare din România din luna decembrie şi să sprijine partidele maghiare. “În parlamentul de la Bucureşti doar ungurii vor reprezenta interesele ungurilor, în timp ce prezenţa lor eficienta în politica României va putea contribui si la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Ungaria şi România”, a spus preşedintele parlamentului ungar.

Kover i-a încurajat pe alegătorii cu cetăţenie română şi ungară sa participe şi la referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de imigranţi şi “să voteze împotriva instalării forţate a imigranţilor decisa de UE”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.