Mesajul lui Ponta către partidul lui Călin Popescu Tăriceanu

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Congresul noului partid al lui Călin Popescu Tăriceanu, că nu îl vede pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care candidează și el pentru Cotroceni, drept un „dușman politic”.

Ponta a spus că în situația în care Călin Popescu-Tăriceanu va câștiga alegerile prezidențiale „vor lucra foarte bine împreună”, cerându-le totodată sprijinul membrilor PLR (noul partid al lui Tăriceanu – nr.) dacă el va fi viitorul președinte al României.

„Sunt convins că noi toți cei prezenți în această sală pe 22 decembrie vom filma, de la Cotroceni, acel filmuleț cu ‘Adio, Traian Băsescu’ și vom îndeplini ceea ce românii și-au dorit. Avem în față o toamnă fierbinte, de campanie electorală. Nu îl consider pe Călin Popescu-Tăriceanu, pe dvs, dușmani politici cu care trebuie să ne luptăm până la moarte. Nici vorbă de așa ceva. Dacă Tăriceanu va fi ales, prin voința românilor, președinte, vom lucra foarte bine împreună. Dacă eu voi fi președinte, vreau ca dvs. să fiți alături de PSD, PC, UNPR în acel efort comun, până în 2016, să punem în aplicare ceea ce oamenii au votat în 2012, anume USL, o unire între forțe politice (…) care vor binele și schimbarea acestei țări”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Liderul PSD i-a felicitat membrii PLR pentru faptul că s-au orientat ALDE, adăugând că liberalii au nevoie de o reprezentare la nivel european și că este datoria PLR de a repara „greșeala istorică” a PNL care a trecut de la ALDE la PPE în Parlamentul European.

„La începutul lui 2012, când oamenii erau în stradă, am fost în PE împreună cu Crin Antonescu și Daniel Constantin și atunci, alături de noi, erau europarlamentarii din PSE și ALDE. Au fost alături de noi în acea zi în care europarlamentarii de la PPE ne acuzau de toate relele lumii și nu pot decât să mă bucur și să vă felicit că ați decis ca România să aibă în continuare, în familia europeană liberală, o reprezentare așa cum se cuvine. Cred că liberalii din România trebuie să fie reprezentați la nivel european și cred că ALDE are nevoie de dvs. (…) În PPE se află și Traian Băsescu. Cum poate să intre PNL în partidul european în care se află și Traian Băsescu? E un lucru pe care eu nu pot să îl înțeleg și cred că este o greșeală istorică și că e datoria dvs. să o reparați”, a susținut Ponta.

Acesta a vorbit și despre perioada USL și despre importanța acestui proiect, spunându-le membrilor PLR că, pe viitor, se vor întâlni în foarte multe proiecte comune.

„Am fost împreună, cot la cot, în bătălia din 2012. Nu există în acest moment niciun senator, niciun deputat, niciun președinte de CJ sau primar de mare municipiu sau oraș care să fi fost ales ca PSD sau ca PNL sau ca PC sau UNPR. Toți am fost aleși ca USL. Unii dintre ei au fost aleși tocmai și doar pentru că erau USL și că spuneau că luptă cu Traian Băsescu, cu Mihai-Răzvan Ungureanu, cu Vasile Blaga sau Monica Macovei. Aveți câțiva foști colegi pe care nu i-a ales nimeni niciodată până în 2012 și care acum sunt lângă oamenii lui Băsescu”, a precizat Ponta.

Totodată, acesta a ținut să reafirme faptul că mandatul lui Călin Popescu-Tăriceanu la șefia Senatului este unul legitim, dat fiind protocolul USL prin care această funcție revenea liberalilor.

„Funcția de președinte al Senatului a fost câștigată de către liberalii din această țară, prin votul din 2012, în acordul politic pe care l-am avut (USL). (…) Călin Popescu-Tăriceanu ocupă, deci, în mod legitim funcția pe care oamenii, în 2012, au acordat-o liberalilor. Cu siguranță, dacă n-ar fi intervenit evenimentele ciudate, inexplicabile din primăvara acestui an, liberalii ar fi avut, pentru prima data în 25 de ani de democrație, un președinte al României. Asta pentru că noi am înțeles că USL este mai important decât orice interes de partid și toate lucrurile pe care le-am stabilit cu dvs, liberalii, le-am făcut”, a concluzionat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.