Mesajul Regelui Mihai la 25 de ani de la căderea comunismului

Majestatea Sa Regele Mihai I a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prăbușirea comunismului.

„Comunismul s-a născut în România în același an cu mine, în 1921. Acum, după mai bine de nouă decenii, am fericita ocazie să mă adresez vouă, sărbătorindu-i căderea”, afirmă regele în mesajul său.

„În anul 1927, la moartea Regelui Ferdinand I, bunicul meu, am fost proclamat Regele României. În cei 87 de ani care au trecut, am fost martorul direct al apariției și prăbușirii fascismului și comunismului. Două sisteme criminale care au lăsat în urmă peste 100 de milioane de victime și multe milioane de oameni schilodiți sufletește și trupește (…). Familia mea și cu mine am muncit mult în ultimii 25 de ani de la căderea comunismului, pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă. Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârșitul zilelor noastre, convinși fiind că instituția Casei regale este parte a identității noastre statale și naționale”, se mai arată în mesajul Regelui citit joi de la tribuna Parlamentului de principele Radu și publicat pe familiaregala.ro.

Mesajul integral al Regelui

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.