Messi califică Argentina

Selecționata Argentinei, vicecampioana lumii, a obținut calificarea la Cupa Mondială de fotbal 2018 grație unei prestații de excepție a starului său Lionel Messi, care a marcat de trei ori în partida câștigată în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața reprezentativei Ecuadorului, marți seara, în ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud, transmite Agerpres.

Gazdele au deschis scorul în primul minut al partidei disputată pe stadionul Olimpico Atahualpa din Quito, prin Romario Ibarra, însă Messi a restabilit egalitatea după 11 minute, iar apoi și-a adus echipa în avantaj (min.20), înainte de a stabili rezultatul final, în partea secundă a jocului (min.62).

În urma acestui succes, Argentina a ocupat poziția a treia în clasamentul final al grupei unice sud-americane, care asigură calificarea directă la turneul final din Rusia. Messi și colegii săi au profitat, însă, și de rezultatul de egalitate înregistrat în întâlnirea dintre Peru și Columbia (1-1), echipe cu care naționala se afla în luptă directă pentru participarea la CM 2018.

„Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm la Cupa Mondială, nu numai pentru mine, pentru întreaga Argentină. Echipa va crește și va ieși întărită din aceste preliminarii. Lucrurile s-au terminat cu bine, iar acum suntem liniștiți. Ne-am atins obiectivul, iar acesta este lucrul cel mai important”, a declarat Messi la ieșirea de la vestiare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.