Metrorex, primele măsuri după aglomeraţia de la metrou

Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeraţiei înregistrate în staţiile unde se efectuează lucrările de control-acces şi face apel la înţelegerea acestora, pentru evitarea intrării în staţie a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex anunţă că lotul existent şi funcţional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

”Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeraţiei înregistrate în staţiile unde se efectuează lucrările de control -acces şi face apel la înţelegerea acestora, pentru evitarea intrării în staţie a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex a luat măsuri pentru deplasarea în siguranţă a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situaţiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajaţii Metrorex şi personal de pază, pentru acordare de asistenţă şi îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de staţie este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluţia situaţiei din teren şi luarea de măsuri în funcţie de situaţia dată. În plus, numărul porţilor de acces în staţie a fost mărit şi s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieşire în funcţie de traficul de călători pe intervale orare. Pentru a înlesni accesul călătorilor în staţie, au fost afişate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor”, se arată într-un comunicat de miercuri al Metrorex.

Totodată, Metrorex anunţă că lotul existent şi funcţional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din staţiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranţa călătorilor, se mai arată în comunicat.

Zeci de călători au aşteptat, marţi după-amiază, minute în şir să coboare la staţia de metrou Pipera din cauza aglomeraţiei produse după introducerea noilor sisteme de acces, angajaţii Metrorex fiind mobilizaţi să-i ajute pe călători.

Aglomeraţie a fost miercuri dimineaţă şi la staţia de metrou Unirii, tot din cauza noului sistem de acces şi a închiderii uneia dintre căile de acces, pentru modernizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.