Michelin va înfiinţa sediul pentru Europa de Est la Bucureşti

Michelin, marele producător francez de anvelope, se va extinde în Europa de Est, drept pentru care va înfiinţa la Bucureşti sediul său central pentru această regiune, a anunţat sâmbătă sucursala sa din Grecia.

„Michelin îşi va întări prezenţa sa pe pieţele care au perspective de dezvoltare în viitor”, a declarat David Jean, director comercial al sucursalei Michelin, citat de Agenţia de presă grecă (Ana, semi-oficială), şi reluat de Agenţia France Presse.

Noua zonă, intitulată „Europa Centrală Sud”, ce va include sucursala grecească, vizează extinderea grupului Michelin în Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Croaţia, Ungaria, ROMÂNIA, Serbia, Slovenia şi Cipru.

Răspunzând recentelor zvonuri de presă, potrivit cărora sucursala greacă a Michelin se va închide ca şi alte societăţi franceze, care, în ultimii ani, au părăsit această ţară din cauza gravei recesiuni, David Jean a ţinut să înlăture temerile.

„Michelin nu-şi va închide sucursala din Grecia (…). Noua organizaţie nu va afecta activităţile societăţii din Grecia şi nimic nu se va schimba pentru consumatori şi clienţi”, a declarat el. „Grecia va fi cea mai importantă piaţă în noua zonă”, a spus David Jean, adăugând că „gestiunea comercială şi facturarea zonei se va face la Bucureşti”, potrivit Ana.

Lundi, agenţia de notaţii Fitch Ratings, a ridicat de la BBB la BBB+ nota pe termen lung a Michelin, salutând soliditatea societăţii franceze.

Fitch şi-a exprimat convingerea că veniturile solide ale operaţiunilor grupului „vor acoperi mai mult decât integral planurile de investiţii destinate să finanţeze creşterea sa pe pieţele emergente”.

Într-un moment în care atâtea firme străine părăsesc România, o asemenea ştire este plină de speranţe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.