Micii scriitori pot deveni cunoscuți prin intermediul unui portal special de literatură

Micii scriitori pot deveni cunoscuți prin intermediul unui portal special de literatură la care își pot trimite creațiile – proză sau poezii -, lucrările lor putând deveni cunoscute după selecția acestora pe marile regiuni Moldova, Ardeal, București.

Pe site-ul literaturacopii.ro există o rubrică specială pentru elevii din toată țara, care pot accesa astfel datele necesare și publica lucrările lor.

„Fac un apel către elevii din toată România, și dincolo de granițele actuale ale României, să scrie la această rubrică — foarte apreciată, vizionată, cu un trafic foarte mare. Îi rog pe toți profesorii și părinții cu copii talentați să știe că au o modalitate, un loc comun unde să scrie. Poate că sunt viitori scriitori. Suntem împărțiți pe zone — am un redactor-șef pentru Moldova. În România sunt încă trei zone — București, Iași și Ardeal. Și le vedem, și le publicăm chiar și cu o prezentare a micului scriitor, cu o fotografie, cu un CV, locul de origine, școala unde învață. Uneori prezentăm grupaje pe mai multe poezii, alteori doar un singur poem. Avem chiar și o mică vedetă a literaturii pentru copii, la Galați, pe Denisa Lepădatu”, a declarat pentru AGERPRES scriitorul Petre Crăciun, coordonatorul acestui proiect și directorul portalului Literatură Copii.

La Târgul de Carte Gaudeamus, Petre Crăciun Sâmbata și-a lansat, la Editura Zorio, volumul ‘Basme’, acesta fiind ilustrat de Anca Smarandache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.