Mihaela Bălgrădean, despre cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic

Cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul „Marie Curie” au o evoluție bună, a declarat luni șeful Secției de nefrologie Mihaela Bălgrădean.

„Ne mai pregătim la încă unul din cei trei dializați să închidem cateterul peritoneal, în sensul că, în momentul în care nu va mai avea nevoie de dializă, are nevoie de prescripțiile generale legate de boală. (…) S-ar putea mâine sau poimâine, poate chiar mâine. Lucrurile merg bine. Copilul din terapie intensivă are și el o evoluție încetișor mai bună, în sensul în care a început să emită o cantitate mică de urină, este încă alimentat pe sondă naso-gastrică, nu reușește încă să primească alimentația pe cale orală. Una peste alta, sigur, și față de situația lui, noi suntem mulțumiți și revin în a spune că fiecare are o evoluție particulară atunci când începe să recupereze după faza acută a bolii”, a afirmat medicul, potrivit Agerpres.

Bălgrădean a spus că, cel mai probabil, spre sfârșitul săptămânii vor mai fi externați alți doi copii și la începutul săptămânii viitoare alții.

„Probabil, spre sfârșitul săptămânii, discutăm de externările altor doi copii care nu au mai avut dializă peritoneală și, probabil, la începutul săptămânii viitoare, despre ceilalți, ultimii doi la care s-a suprimat dializa peritoneală. Sunt etape. Important este că evoluția lor este bună. (…) Medicațiile și recomandările trebuie respectate după externare”, a punctat șeful de secție.

Mihaela Bălgrădean a adăugat că în evoluția acestei boli există niște componente care pot face medicii să se gândească la posibilitatea unor complicații pe termen lung.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.