×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:15
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Mihai Gâdea, „talibanul“ meteorologic
Ioan Viştea
Ioan Viştea

Lovită din ce în ce mai vizibil de ciclonul scăderii de rating, Antena 3 se află într-un neașteptat, dar grețos, greu digerabil proces de tabloidizare a emisiunilor sale.

Pomohacii, numerologii destinului, ghicitoarele în zaț și în stele, fenomenele poltergeist din senin și subiecții cu însușiri paranormale, altminteri reali, fac casă bună nu doar cu divorțurile lumii mondene, dar și cu balamucul disputelor și comentariilor de casandră despre pensii, salarii, deficit ori creștere economică, sustenabilă sau nu. Totul, dar totul nefiind altceva decât calchierea tușelor groase, de ridicol și mahala, a suratei oteviste, România TV, pe care într-un efort disperat vrea să o depășească cu un umăr, luîndu-se cu ea de gît și la întrecere.

Mai nou, urgia fenomenelor meteo extreme de pe alte meleaguri a devenit obsesiv mana cerească a dezbaterii, slujind tentației alarmiste din perimetrul senzaționalului, căutat cu orice chip.

La „Sinteza zilei“ din seara zilei de 11 septembrie a.c., o știre răstignită pe burtieră e făcută parcă anume să dea fiori telespectatorului, să-i alunge somnul ori să-l facă de coșmar, așa mic, mic de tot cum deja s-a afundat în fotoliu: Ciclonul care a devastat orașul Livorno și nord-vestul Italiei lovește România! Te uiți pe fereastră, luna stă agățată la locul ei, lîngă puzderia de stele, pomii sînt neclintiți în calmul serii, dar Gâdea insistă, cuprins de un delir panicard.

Noroc cu directoarea ANM, aflată în platou! calmă, cu argumentele profesionistului, credibilă, deci, aduce subiectul cu picioarele pe pămîntul ferm al realității: nu! Nu! ciclonul din Italia nu va lovi țara noastră, deja și-a slăbit forța, își schimbă direcția spre nord, deasupra Ungariei, la noi vor fi numai slabe urmări ale extremității ciclonului, ușoare scăderi de temperatură, ceva vînt și ploi slabe pe arii restrînse etc. etc. Nimic din explicația specialistului nu confirmă previziunea din burtă, de gîde, a moderatorului.

Numai că știrea inițială, alarma falsă, a rămas bine-mersi pe burtieră, în vreme ce pe chipul lui Mihai Gâdea se citea surpriza infirmării știrii ce s-a vrut de senzație, odată cu dezamăgirea de pe fața sa că, uite, domne, culmea! România totuși nu va fi lovită de ciclonul din imaginea sa apocaliptică.

Cu asemenea viziuni și prestații jurnalistice care coboară tot mai mult presa românească într-o fundătură deontologică, cu grave carențe de profesionalism și credibilitate care au darul să pună la îndoială chiar și analizele și temele serioase, să nu ne mirăm dacă, în curînd, inflația de „breaking news“ va fi înlocuită de sfînta litanie a „știrilor bombă“, în vreme ce, după 20 de ani, acolo, în cuibar, găina buclucașă e pragătită și gata, din nou, să nască pui vii!

Ioan VişteaPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
5646
 | 17
 | 31
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
grozasimoan
-1
am gasit, excelent articol, ma bucur (daca cuive i-i pasa , ca ma bucur de articole supoper di cotidianul. felicitari
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+2
O noua stea securista pe firmament. O cheama "Je suis Rozalia" si este responsabila cu numaratoarea neuronilor camarazilor. Nu stie sa numere decat pana la zece cat a invatat la gradinita ceausista din mahala.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Romeo
+12
Antena3 a incepute de mai demult sa se descompuna. Acum ca incepe sa puta e mai evident.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+1
Draga Reptila antediluviana, modul tau lipsit de respect in exprimare si gandirea incorsetata in dogma iti demasca securismul fatis. In atacul tau de mai jos la persoana demonstrezi ca nu ai logica. Aperi Securitatea, dar ataci comunismul si socialismul romanesc care au creat-o ca brat inarmat, brat intins peste epoci pana-n zilele noastre. Faptul ca nu vrei sa vezi realitatea, dar mai ales grosolania din comentariile tale m-au facut sa-mi ies din linia de respect pe care o adopt de regula fata de cei care au alte convingeri...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS ROZALIA @ Charlie
+2
Charlica saracie lucie,cred ca ai creierul neted!Pupici !Stela!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
+2
In melosul popular gadea e asemuit unei fragede copile ,fara mama ,fara tata,fara un strop de limonada !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Trienge
+9
Cu ceva ani în urmă Antena 3 era postul meu preferat (din nișa știrilor ) . De ce ? Era împotriva lui chiorete !Când a fost referendumul pentru demiterea matrofoxatului (singurul vot pozitiv -în rest am votat doar ca să nu iasă ălalalt,deci negativ ) anteniștii își tăiau craca de sub picioare ! Moooo ,am exclamat în fața televizorului , dacă pică ăsta voi sunteți morți ! Datorită matrozului faceți voi rating ,tot așa cum Academia Cațavencu a rezistat cât a fost Ion Ilici Iliescu ! Că au trecut la subiecte de can-can ,mă lasă rece " apocalipsa" se vinde bine ,așa că " zguduitor ,cutremurător ,îngrozitor , uluitor " prind la cei ce gândesc mai încet ...De , fiecare pasăre pe limba ei piere .
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Cred sincer ca domnul Ion Vistea in articolul asta este cam rautacios am putea spune cam cribdos fata de Antena 3 si al sefului postului asta tv. domnul Mihai Gadea ! Faptul ca A3 este in competitie cu alte sticle mai mult sau mai putin mogulizate cred ca beneficiarii de pe urma concurentei suntem noi cei care vizionam ! Sigur ca Puterea, sau Opozitia, incearca sa isi faca audienta pe sticla A 3, sigur ca uneori domnul Liviu Dragnea isi vinde marfa pe sticla asta si alte sticle concurente cu A 3, dar asa este facuta Lumea asta in care traim ! Pe final vreau sa spun ca este cam deplasata aprecierea domnului Ion Vistea: '' Mihai Gadea talibanul meteorologic '' ! In concluzie '' se mananca si gura lor '', atat a lui don'Gadea, cat si a lui don' Vestea, sa fim sanatosi si la punga grosi !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-7
Draga Charlie din cauza unuia ca tine Romania socialista prospera in creiere spalate si sporirea numarului de trompetisti media. Mai avem putin si facem 80 de ani de comunism-o-socialism. Nu ti se pare ca e de ajuns? Timpul pierdut pentru a face propaganda sustinuta unor mafii care au insaracit Romania se vede ca nu conteaza. Trage-i frate cu propaganda ca pentru asta va platesc Jegosii sistemului. Nu de alta dar si scrisul pe forum a inceput sa puta.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Meteosensibil
-2
Nimic mai adevarat!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Shark
+17
Nici un post de televiziune nu este independent, imparţial, profesionist. Toate, dar absolut toate sunt aservite, manipulatorii, fals-alarmiste. Sutele de clevetitori care serile şi chiar nopţile ne varsă în urechi mii şi milioane de vorbe nu au decât un singur scop. Acela de a ne menţine într-o permanentă incertitudine, de a ne creea impresia că suntem la mâna şi mila cuiva, că suntem singuri şi neajutoraţi. Nu ştiu dacă se face din ştiinţă sau din prostie însă un lucru e cert, omul este din ce în ce mai dezorientat, mai pesimist şi deci mai uşor de manipulat. Ceea ce vedem este o libertate a cuvântului întoarsă invers.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ Shark
+6
Subscriu! PLUS!!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 17 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 24 minute