Mihai Tudose: „Mă retrag”. Dragnea: „Mergi la treabă, lasă”

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că în mod „evident” se va retrage din fruntea Guvernului dacă liderul PSD Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru.

Astfel, întrebat dacă s-ar retrage în eventualitatea în care Dragnea va putea legal să ajungă premier, Mihai Tudose a răspuns: „Evident că da”.

Liviu Dragnea, aflat lângă el, i-a spus, zâmbind, să „nu se grăbească”, însă Tudose nu s-a lăsat: „Ba da!”.

Ulterior premierul desemnat a explicat: „În toată lumea, în toate democraţiile, preşedintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla şi la noi, este calea firească. E părerea mea”.

Dragnea i-a replicat din nou: „Mergi la treabă, lasă”. Liderul PSD a mai spus miercuri că nu-i va cere lui Mihai Tudose o demisie în alb din funcția de premier.

Noul Guvern, batistele la control „aproape săptămânal”

Mihai Tudose a asigurat, după ce Liviu Dragnea i-a citit lista de miniștri pe care îi va avea în coordonare, că prioritatea noului Executiv va fi implementarea programului de guvernare cu un „control politic strict, aproape săptămânal”.

„Nu am sentimentul că am câștigat un premiu, ci dimpotrivă, am fost desemnat (…) să mă duc să muncesc pentru țară. Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare cu un control politic — și nu mă ascund de așa ceva, foarte strict, aproape săptămânal pentru început, până recuperăm întârzierile. Vom implementa câteva măsuri noi la care s-a lucrat în ultimele două săptămâni”, a afirmat Tudose la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Mihai Tudose a mai susținut că nu a plagiat în lucrarea de doctorat pe care susține că a realizat-o pentru el, nu pentru „funcții, posturi sau remunerații”.

„Lucrarea mea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula niște cunoștințe. (…) Nu a fost făcută pentru a căpăta în baza ei funcții, posturi sau remunerații”, a spus Tudose.

Întrebat dacă a plagiat, acesta a răspuns: „În opinia mea, nu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.