Mii de angajaţi Foxconn care asamblează iPhone 5 au intrat în grevă

Potrivit organizaţiei China Labor Watch, în jur de 3.500 de angajaţi cer îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. 

Mii de angajaţi ai iPhone 5 care se ocupă cu asamblarea de telefoane iPhone 5 au intrat în grevă, cerând condiţii de lucru mai bune, scrie Business Insider. Drept urmare, producţia de iPhone 5 a fost paralizată. 

Angajaţii Foxconnn sunt nemulţumiţi de faptul că li se cere să realizeze produse de o calitate superioară fără să primească instruirea de care ar avea nevoie în acest sens. Ei susţin că au fost să stea la muncă cu mult peste programul normal. 

Site-ul Gizmodo relatează că ar fi izbuncit şi o bătaie între unii muncitori şi inspectorii de calitate a produselor, care a dus la spitalizarea mai multor persoane. 

La sfârşitul lunii septembrie, presa internaţională a prezentat o revoltă a muncitorilor de la fabrica Foxconn Taiyuan, unde sunt produse carcasele de iPhone 5. 

Reprezentanţii Foxconn au negat însă varianta unei revolte, susţinând în schimb că a fost vorba de o simplă bătaie între mai mulţi angajaţi. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.