Mii de români au vizitat sâmbătă noaptea muzeele din toată ţara

Mii de români au bătut muzeele în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a manfiestării cultural-europene „Noaptea muzeelor”. Oamenii au umplut până la refuz muzeele din Sighişoara, Alba Iulia, Braşov, Satu Mare sau Bucureşti, astfel încât în unele locuri a fost necesară oprirea accesului, pentru ca oamenii să nu se calce în picioare.

În Capitală, interesul vizitatorilor a fost mare. Oamenii au stat la coadă ca să intre la cele 11 muzee deschise toată noaptea. Cel mai căutat a fost Muzeul Naţional de Artă, unde coada s-a întins pe circa 100 de metri. Şi Muzeul Hărţilor s-a bucurat de vizitatori entuziaşti.Sute de turişti aflaţi în Sighişoara au luat cu asalt Muzeul de Istorie din Cetatea Medievală, pentru a vedea arme sau ceasuri vechi.

Şi muzeele braşovene i-au primit pe vizitatorii nocturni. Muzeografii nu se aşteptau ca evenimentul cultural „Noaptea muzeelor” să fie un aşa mare succes.

La Braşov, de asemenea, publicul a venit în număr foarte mare şi a trebuit oprit accesul de mai multe ori. Braşovenii i-au putut vedea şi pe cursanţii şcolii de pictură la lucru.Noaptea Muzeelor a fost un succes şi la Alba Iulia, unde copiii spun că au putut să afle istoria oraşului.

La Satu Mare, punctul de atracţie al nopţii a fost Muzeul de Istorie, unde spadasinii şi-au arătat măiestria ca în vremurile de altă dată.Evenimentul a avut un mare succes, deşi s-a suprapus cu codul galben de ploi şi vijelii emis de meteorologi, care le recomandau oamenilor să rămână în case.

Noaptea Muzeelor a fost iniţiată în 2005 de Ministerul Culturii din Franţa, dar este un eveniment la care participă anual mii de muzee din mai multe ţări europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.