Mii de viori au ars

Circa 4.000 de viori au ars, luni seara, într-un incendiu la secția de la Toplița a fabricii de instrumente muzicale din Reghin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat marți pentru Agerpres că în incendiu au ars „secția de instrumente muzicale pe o suprafață de 2000 de metri pătrați, în care se aflau depozitate circa 4000 de viori, un compresor electric, unelte și motoare electrice de lucru, acoperișul halei de producție și acoperișul secției de depozitare a materiei prime, pe o suprafață de circa 3720 de metri pătrați”.

Potrivit sursei citate, s-a făcut o evaluare aproximativă a numărului de viori mistuite de flăcări, dar este posibil ca acesta să fie mai mare, administratorul urmând să facă o evaluare exactă în cursul zilei de marți.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, în urma „lăsării sub tensiune a utilajelor și aparatelor tehnologice”.

Valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ un milion de lei, în vreme ce pompierii au reușit să salveze bunuri evaluate la 1,5 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.