Milioane de cadouri scoase imediat la vânzare pe internet

Abia ce au început Sărbătorile și francezii au început să vândă cu sutele de mii cadourile ”ratate” de Crăciun: jocuri video, parfumuri, volume premiate cu Premiul Goncourt, jucării sexuale.

Pe site-ul PriceMinister, care afișează sloganul ”Niciodată dezamăgit, întotdeauna poți revinde”, au fost scoase la vânzare 500.000 de cadouri primite de Crăciun. ”E un început bun, cu 10-15% mai mult decat anul trecut”, spune Fabien Versavau, directorul general al site-ului, care anticipează că până la jumătatea lunii ianuarie vor fi scoase la vânzare circa 3,5 milioane de cadouri care nu și-au atins ținta, scrie Le Monde.

Pe eBay au fost publicate 100.000 de anunturi începând din noaptea de Ajun și până duminică dimineața. Este cu 10-20% mai mult decât într-un weekend obișnuit”, spune purtătoarea de cuvânt a filialei franceze a site-ului.

PriceMinister arată că anunțurile s-au înmulțit mult după răspândirea telefoanelor inteligente, pentru că acum este mai simplu de scos la mezat un cadou, în mai puțin de trei minute. Cele mai nedorite cadouri se pare că sunt cărțile, DVD-urile, parfumurile, jocurile video, ”în general produsele pe care le oferim persoanelor pe care nu le cunoaștem bine”, explică directoarea de comunicare a site-ului Le Bon Coin.

Potrivit unor sondaje online, în 2015 nu mai puțin de 39% dintre francezi au spus că au primit cadouri pe care nu și le-au dorit, față de 22% în 2011. Cei mai nemulțumiți și cei care apelează cel mai mult la vânzarea cadourilor sunt cei cu vârste între 18 și 34 de ani. Se menține însă la 40% ponderea celor care nu-și doresc ca acest lucru să fie aflat de cei care au încercat să-i bucure cu un cadou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.