Militarii ruşi capturaţi în estul Ucrainei, inculpaţi pentru activităţi teroriste

Cei doi militari ruşi capturaţi de armata ucraineană în estul ţării au fost puşi sub acuzare pentru „activităţi teroriste”, informează site-ul agenţiei Interfax, scrie Mediafax.

„Căpitanul Ierofeiev şi sergentul Aleksandrov, membri ai armatei ruse, au fost informaţi că sunt acuzaţi de infracţiuni referitoare la activităţi teroriste”, a declarat Markian Lubkivski, un oficial din cadrul Seviciului ucrainean de securitate.

Cei doi militari ruşi au fost capturaţi în regiunea separatistă ucraineană Lugansk, unde luptau alături de insurgenţi.

Agenţia de presă Tass îl cita luni pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov, declarând că cei doi prizonieri au activat în forţele armate ruse, dar nu mai erau soldaţi ruşi pe 17 mai, ziua în care au fost capturaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.