Ministerul Finanțelor, despre Autostrada Sibiu – Pitești

Autostada care leagă Sibiu de Pitești ar putea să fie gata în ultima parte a anului 2023. Valoarea totală a acestea ar putea depăși 1.67 miliarde de euro, potrivit Ministerului Finanțelor, citat de Agerpres.

Autostrada o să fie finanțată din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar trimestrul al treilea din 2017 este perioada estimată pentru semnarea contractului de finanțare și pentru începerea acesteia. Totodată, în prima parte a lui 2018 este așteptat să fie semnate primele contracte de lucrări.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, declara că lucrările la autostrada Pitești – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, în contextul unor viitoare licitații care ar putea începe în vara anului acesta.

”Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie — Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările”, spunea Costescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.