Ministerul Justiției analizează cererea de grațiere a lui Jean Pădureanu

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat marți că a primit o cerere de grațiere a lui Jean Pădureanu, fost președinte al clubului Gloria Bistrița, susținând că va da un răspuns în decurs de două săptămâni, transmite AGERPRES.

„Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluționare. (…) Sunt proceduri interne, atât în minister, cât și la ANP în legătură cu orice solicitare de grațiere. Așteptăm răspunsul de la ANP și analiza internă a colegilor din minister. Probabil că într-o săptămână sau două putem da un răspuns”, a spus Robert Cazanciuc.

La începutul lunii septembrie, familia lui Jean Pădureanu a anunțat că a depus la Administrația Prezidențială o cerere de grațiere.

Cererea va fi analizată de Ministerul Justiției, care trebuie să dea un aviz, înainte ca președintele Traian Băsescu să decidă dacă îl grațiază sau nu pe Jean Pădureanu.

Pădureanu se află închis la Spitalul Penitenciarului Jilava, iar avocații acestuia au solicitat instanței internarea fostului președinte al Clubului Gloria Bistrița într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav și are nevoie de un însoțitor permanent.

Avocatul Ion Cazacu a depus în instanță documente medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată și demență mixtă. De asemenea, avocatul susține că Jean Pădureanu „uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.