Ministerul Sănătații, executat silit

Ministerul Sănătăţii este executat silit în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Ministerul trebuie să plătească despăgubiri de 4 milioane de euro, familiilor bebeluşilor care au murit în incendiul de la Giuleşti de acum cinci ani, informează B1 TV.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, ministerul Sănătății ar fi trebuit să plătească a 12-a parte din suma de aproximativ 4 milioane de euro, stabilită de instanță pentru despăgubirea familiilor implicate în incendiu.

La sediul instituției a ajuns avocatul uneia dintre familiile afectate în incendiu, care a precizat că ministerul ar fi trebuit să transmită o listă a bunurilor care ar putea fi executate. Totodată, aici au ajuns și executorii judecătorești care vor identifica anumite bunuri în vederea confiscării lor pentru recuperarea sumelor de bani pe care instanța le-a acordat familiilor prin decizie definitivă.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susțin că nu e corect ca ei să plătească suma integrală și vor contesta decizia.

În august 2010, un incendiu a izbucnit la Maternitatea Giulești din Capitală, soldat cu moartea a șase bebeluși și rănirea gravă a altor 12 copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.