Miniștri de Interne din UE se reunesc la Luxemburg

Miniştri de justiţiei şi cei de interne ai statelor membre UE se reunesc joi, la Luxembrug. În cadrul întrevederilor nu se va discuta însă despre aderarea României şi nici a Bulgariei la spaţiul Schengen, susţine premierul Victor Ponta.

În schimb, pe agenda preliminară sunt incluse tema migrației, protecția frontierelor externe și politica de relocare sau expulzare a imigranților ilegali, precum și contra-terorismul și protecția informațiilor cu caracter personal.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Europa va depune mai multe eforturi pentru a opri și expulza sutele de imigranți ajunși pe teritoriul Europei ilegal.

În cursul serii, va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe și interne cu delegaţii din statele balcanice, Turcia, Iordania şi Liban pentru a pune la cale un plan privind limitarea fluxului de imigranţi.

Alte elemente ale politicii de imigraţie a UE sunt creşterea ajutoarelor pentru refugiaţii care rămân în Orientul Mijlociu şi consolidarea procedurilor de identificare la sosirea lor în Italia şi Grecia, relatează Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.