Miniștrii de externe reuniți la Paris fac apel la prelungirea armistițiului

Miniștrii de externe din SUA, Qatar, Turcia și din mai multe state europene, reuniți sâmbătă la Paris, au făcut apel la ‘prelungirea armistițiului umanitar în vigoare la Gaza’ între Israel și mișcarea islamistă Hamas, a declarat presei șeful diplomației franceze, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Această reuniune a fost una pozitivă, ea a permis identificarea unor direcții comune pentru o acțiune internațională în favoarea încetării focului la Gaza. Noi toți facem apel la părți să prelungească armistițiul umanitar care este în prezent în vigoare. Noi toți dorim, de asemenea, să obținem cât de rapid posibil o încetare a focului durabilă”, a afirmat Laurent Fabius la încheierea reuniunii.

Un armistițiu de 12 ore între Israel și mișcarea islamistă Hamas a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 08.00 (05.00 GMT) în Fâșia Gaza, unde peste 950 de palestinieni au fost uciși de la declanșarea ofensivei israeliene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.