×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 30 martie 2017, 07:45
EUR (€)
+0.0061 ↗
4.5575 RON
USD ($)
+0.0320 ↗
4.2232 RON
• • •
Miniștrii de interne din Germania și Italia cer o reformă a sistemului de azil în Europa

Miniștrii de interne din Germania și Italia, Thomas de Maiziere și Angelino Alfano, au propus, într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene la care a avut acces cotidianul german Suddeutsche Zeitung, o reformă radicală a sistemului de azil european, transmite sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

În scrisoarea lor, cei doi miniștri propun crearea unei agenții europene pentru azil și cer "o reformă ambițioasă a acordului de la Dublin" care stabilește competențele țărilor în ceea ce privește refugiații care ajung în Europa. Primul pas, se menționează în scrisoare, ar fi acela de a îmbunătăți protecția frontierelor externe ale UE pentru a reduce numărul de refugiați care sosesc în Europa. Aceasta presupune crearea unui sistem de înregistrare european, cu ajutorul Frontex (agenția care asigură cooperarea operativă la frontierele externe ale Uniunii Europene), care să includă o verificare din punct de vedere a securității a tuturor imigranților și refugiaților care sosesc în Europa.

Sistemul actual, cu centre de înregistrare (hotspots) trebuie integrat într-un mecanism european pentru a evita ca persoanele să se înregistreze în mai multe țări și să ceară azil în fiecare dintre acestea. Potrivit scrisorii trimise de cei doi oficiali europeni, scopul ar fi crearea unui sistem de azil autentic european. În plus, cei doi miniștri au în vedere crearea unui sistem comun de returnare în țările de origine a migranților care ajung ilegal în Europa și care imigrează din rațiuni economice.

În fine, De Maiziere și Alfano propun crearea unui contingent european de refugiați care ar urma să fie selectați din țările de origine și transportați în Europa, de unde să fie repartizați între țările membre ale UE. Crearea unui contingent european este propusă de luni de zile de De Maiziere, însă până acum nu s-a bucurat de consens nici măcar în interiorul guvernului german.

Constantin DuţuPublicat Sâmbătă, 05 martie 2016
1997
 | 0
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ministri de interne din UE
0
Dragi migranti, maika Rasia si tatuku vostru Putin va asteapta cu bratele deschise. E loc destul pt toti cei din arabia saudita, irak, siria, liban etc in Siberia si Iakutia. Iar cine mai vrea sa castige un ban in plus poate lucra in Kazahstan, Kirkizstan, Uzbekistan, Turkmenistan etc, tari imense,musulmane, cu populatie foarte Putina, de langa voi si pt care nu va costa nik transportul, nu mai treceti marea Egee cu catelu si purcelu!
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Fariseul
+2
Cand Germania si Italia se apuca sa faca planuri impreuna, ies numai aberatii.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Zoe @ Fariseul
+2
Au pus de o noua axa, acum asteapta orientul.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Zoe
+1
Ce fel de reforma? Cine ii invita, sa-i si primeasca, nu sa-i repartizeze la altii. E chestie de bun simt, pentru asta nu sunt necesare reforme ci doar respectarea legilor, pentru ca nu face Merkel ce vrea muschiul ei.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Janukovici
+1
Eu as trimite la Azil, toata gramada asta de varza Bruxelleza la Erdogan, pe muzica de Zorba.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
+11
Astia traiesc cu capul in nori, totul este un mare bla...bla...bla in timp ce " refugiatii " vin in continuare cu miile sau zecile de mii. Ce reforma mai vor a dreptului de azil cand inca este in vigoare Conventia de la Geneva, care mentioneaza expres cine si in ce conditii poate primi azil politic. Dintre invadatorii astia absolut nici unul nu se incadreaza in prevederile acestei conventii. ba mi observ ca unii isi cos gura cu sarma in semn de " protest " cica, pentru ca nu sunt lasati sa faca ce vor. Aceasta automutilare este specifica infractorilor, care ori se taie cu lama, ori isi baga ace de gamalie in ochi , sau alte minuni din astea , pentru a nu fi introdusi in arest...Daca fug de razboi de ce nu cer protectie in tarile limitrofe si sa ramana acolo pana la terminarea conflictului ? majoritatea asa-zisilor " refugiati " sunt tineri, unii tunsi ca fotbalistii profesionisti, alti,marea majoritate, cu telefoane inteligente ultimul tip...
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
X
+10
Deci nemtii insista in continuare ca ei sa decida cati si care migranti sa fie adusi in UE si apoi tot ei sa-i repartizeze in Europa. Pai, atunci la ce ne mai credem TARA, de ce ne credem popor si nu doar o gloata daca altii decid ce se va intampla in provincia romania condusa de la Berlin via Bruxelles? La ce mai tinem la Cotroceni un marunt functionar consumator inutil de reurse daca decizia se ia la Berlin?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
mardalle
+9
un fel de „ caca-pipi ” ...
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Iohannis și succesele sale secrete
Publicat acum 13 ore şi 57 minute
Nebunia ONG-urilor trebuie să înceteze
Publicat acum 14 ore şi 5 minute
Băsescu și Udrea, plâns în cor
Publicat acum 23 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
10 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 martie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 26 martie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
106 articole/ Actualizat Miercuri, 29 martie 2017
Ion Spânu

Dacă Elena Udrea ar fi fost condamnată sau măcar anchetată în timp ce Traian Băsescu era la Putere, probabil că evenimentul de marţi ar fi fost salutat de toată lumea...

Ion SpânuPublicat acum 12 ore şi 47 minute