Ministru olandez despre aderarea României la Schengen: Aici nu este vorba despre vânzarea de zarzavaturi

Olanda nu şi-a schimbat poziţia privind extinderea Schengen prin aderarea României şi a Bulgariei, îşi menţine toate argumentele prezentate şi aşteaptă raportul intermediar din februarie din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV), a declarat marţi ministrul olandez al imigraţiei şi azilului Gerd Leers, înaintea începerii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), citat de Agerpres.

”Aici nu este vorba despre vânzarea de zarzavaturi (aluzie la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind zarzavaturile olandeze – n.red.), ci despre statul de drept şi lupta contra criminalităţii şi a corupţiei. Vrem să vedem progrese durabile şi că situaţia se ameliorează concret în aceste domenii. Nu sunt un inamic al României şi Bulgariei, sunt un prieten al Europei. Ceea ce doresc pentru cetăţenii europeni este ca ei să fie 100% siguri că niciun criminal şi corupţia nu vor interfera cu piaţa noastră internă. La asta se referă temerile noastre şi de asta am cerut calitate”, a spus Leers.

Cel mai probabil dosarul extinderii Schengen nu se va afla pe agenda reuniunii de marţi a miniştrilor europeni de interne, însă dacă subiectul va fi abordat este de aşteptat doar o simplă trecere în revistă a poziţiilor deja cunoscute ale diferitelor părţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.