Ministrul Agriculturii: Mă duc noaptea la oameni în case, îi trezesc din pat

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut o serie de declarații care au stârnit amuzamentul la o vizită în Giurgiu, afirmând, printre altele: „merg noaptea în teren, mă duc la oameni în case, îi bat pe umăr. Îi trezesc din pat”.

Declarațiile oficialului au fost redate de Știrile ProTV.

Ministrul, ajuns la Colibași, în Giurgiu, a ținut să îi asigure pe fermieri că angajatii APIA lucrează la foc continuu ca să le rezolve problemele.
Petre Daea: Tot echipajul APIA lucrează non stop.
Reporter: Cred că era o metaforă.
Petre Daea: Nu metaforă, chiar non stop.
Reporter: Adică cum nonstop?
Petre Daea: Pur și simplu, de dimineață până seara.
Reporter: Asta nu înseamnă non stop.
Petre Daea: Dvs. ați vrea să lucreze… Fermier activ înseamnă să te trezești dimineața, să faci ceva, să lucrezi. Să faci dovada că ai prășit, că ai însămânțat și esti activ atunci.
Petre Daea (declarație confuză): Sper ca în 31 martie să avem numai situații neclare

Ministrul Agriculturii a încurajat și un gospodar din public.
Petre Daea: „Sunteți un om cu sănătate mintală, un om valoros.”

Apoi li s-a adresat jandarmilor dându-le asigurări că nu are nevoie de protecția lor pentru că e în relații bune cu țăranii.
Petre Daea: Merg noaptea în teren, mă duc la oameni în case, îi bat pe umăr. Îi trezesc din pat. I-am trezit din pat: ‘scoală-te, eu sunt ăsta, hai să te ajut.
Ca să probeze cele spuse, a condus întreaga delegație la o casă din Colibași.

În cadrul aceleași vizite, ministrul a mai spus că „primarul este germenele localității”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.