Ministrul Agriculturii, rănit într-un accident

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a fost rănit într-un accident rutier, în județul Ialomița. Achim Irimescu a ajuns la spital, în Slobozia, pentru îngrijiri, fiind transportat cu o ambulanță SMURD. Alături de ministru, în maşină se afla ministrul Agriculturii din Kuwait, aflat într-o vizită oficială în România. În momentul producerii accidentului, cei doi se deplasau spre Brăila.

Update: Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit în urma accidentului rutier în care a fost implicat o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă, și s-a decis că acesta poate părăsi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta, unitate sanitară la care ministrul a fost transportat în cursul zilei de joi.

Update: Parchetul General preia dosarul accidentului lui Irimescu

Update: Ministrul Achim Irimescu a declarat, pentru Mediafax, că tomografiile au ieşit bine atât în cazul său, cât şi a omologului din Kuweit, în timp ce Ministerul Sănătăţii anunţă că cei doi vor fi aduși la Spitalul Elias din Capitală, după accidentul rutier produs joi în Slobozia.

„Suntem bine. La Slobozia au ieşit bine tomografiile, am plecat spre Bucureşti”, a declarat Irimescu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat totodată că „rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia arată că ambii miniştri au suferit fracturi de piramidă nazală. La investigaţiile CT nu au fost găsite niciun fel de probleme cervicale sau cerebrale. Recomandarea medicilor este un control ORL şi neurochirurgical. Oficialii vor fi transferaţi la Bucureşti, la spitalul Elias, cu ambulanţa”.

Poliţia Rutieră Ialomiţa a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în urma accidentului rutier.

Ministerul Sănătății arăta anterior într-o informare de presă că Achim Irimescu și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore în accidentul rutier în care au fost implicați joi, viața lor nefiind pusă în pericol.

„Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, se deplasa într-o vizită oficială alături de omologul său din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, în județul Ialomița, când mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conștienți. Miniștrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viața lor nu este pusă în pericol”, se arăta în informare.

Ministerul Sănătății mai preciza că translatorul delegației a suferit un traumatism de stern ușor, el fiind în afara oricărui pericol.

„În acest moment, cele trei persoane sunt evaluate în continuare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Slobozia. Urmează analize la computer-tomograf. După rezultatele acestora, medicii vor decide conduita terapeutică ulterioară”, mai menționa ministerul.

Achim Irimescu a precizat, pentru Agerpres, că nici el, nici omologul său din Kuwait nu au fost răniți grav.

„Am avut un accident cu mașina, în care eram împreună cu ministrul kuweitian. Eram în coloana oficială și a percutat o altă mașină…n-a apucat să se dea la o parte. Nu suntem grav răniți. Eram pe autostradă, mergeam către Brăila și s-a întâmplat după Slobozia. A venit SMURD-ul și ne-a luat de la locul accidentului și acum suntem la spitalul din Slobozia. Trebuie să ne controleze pentru că asta este procedura. Suntem loviți la nas și eu și ministrul kuweitian, dar suntem bine”, a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.