Ministrul Cavusoglu precizează când va fi finalizat dosarul pentru extrădarea lui Gulen

Turcia se așteaptă să finalizeze într-o săptămână până la 10 zile dosarul prin care va cere extrădarea din SUA a predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-ar afla în spatele unui puci eșuat, a declarat sâmbătă ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Cavusoglu a declarat într-un interviu la postul privat NTV că legătura dintre militarii implicați în lovitura de stat eșuată din 15 iulie și rețeaua extinsă a lui Gulen de susținători este”foarte clară”, adăugând că Turcia va face tot ceea ce este „politic și legal” cu putință pentru a obține extrădarea lui Gulen.

Predicatorul, în vârstă de 75 de ani, neagă orice implicare în puciul ratat, iar SUA au pus în vedere Turciei, aliat în NATO, că este nevoie de dovezi clare ale implicării lui Gulen în puci înainte de a-l putea extrăda. Juriștii sunt de părere că un eventual proces de extrădare ar putea dura ani buni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.