Ministrul Chiţoiu l-a promovat pe Vulpescu la şefia Transgaz

Ministrul liberal Daniel Chiţoiu şi-a numit directorul de cabinet ca reprezentant al Finanţelor în AGA Transgaz Mediaş. Este vorba de Remus Vulpescu, fost şef al OPSPI, care s-a „remarcat” în scandalul legat de privatizarea Oltchim.

Remus Vulpescu este de profesie avocat, iar anul trecut a ocupat succesiv două funcţii importante: director în cadrul Corpului de Control al primului ministru, iar apoi şef al instituţiei care se ocupă de privatizări. În luna noiembrie 2012, premierul Victor Ponta l-a demis de la şefia OPSPI, din cauza modului în care a organizat licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Câteva luni mai târziu, în martie 2013, Remus Vulpescu ajunge la Ministerul de Finanţe, ca director de cabinet al vice-premierului Daniel Chiţoiu.

Luna trecută, fostul şef al OPSPI îl acuza pe ministrul PSD Constantin Niţă că blochează punerea în aplicare a unei ordonanţe, prin care Transgaz trece din subordinea Ministerului Economiei, la Finanţe. 

MFP are dreptul să propună trei reprezentanţi din partea statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz. Daniel Chiţoiu şi-a numit  în posturile respective doi consilieri, Remus Vulpescu şi Iulian Butnaru. Cea de-a treia persoană este Andra Luminiţa Răduică, expert în cadrul OPSPI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.