Se pregătește o lege a manualelor

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat pentru Agerpres că are în vedere realizarea unei legi a manualelor, în acest fel urmând a fi eliminați acei „timpi morți” care generează întârzierea apariției cărților pe băncile școlilor.

Ministrul a precizat că tot demersul va fi transparent și va debloca situația manualelor.

„Este o problemă foarte importantă pe care eu și echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuția manualelor, foarte rapid, împreună cu unitățile care sunt implicate din partea Ministerului Educației Naționale și încercăm să eliminăm acei timpi morți care generează întârzierea apariției lor. Toată lumea știe foarte bine că legea achizițiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilități și cerințe care vin nu numai în domeniul învățământului, foarte mari probleme. Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producție a manualelor școlare, să le scoată din sfera achizițiilor publice, să fie considerată ca o achiziție specială, astfel încât, în mod transparent evident și în mod competitiv nu a nominaliza anumite companii care să se ocupe de această producție, să putem să deblocăm situația în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate și ca responsabilitate a noastră de a o rezolva”, a explicat Pavel Năstase.

Referindu-se la manualele digitale, ministrul Educației a spus că acestea ajută elevul, dar ele nu pot înlocui profesorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.