Teodor Atanasiu, propus ministru al Economiei

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, pleacă de la Ministerul Economiei după 4 luni.

UPDATE Biroul Politic Național al PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Andrei Gerea, care anunţase în şedinţă că nu doreşte să demisioneze.

Înaintea şedinţei BPN al PNL,  Gerea a declarat pentru Mediafax că nu a demisionat din funcţia de ministru şi că discuţia despre mandatul său se va purta în reuniunea conducerii liberale.

După ce partidul i-a retras sprijinul politic, Andrei Gerea a declarat că acceptă votul colegilor săi din PNL, spunând că nu s-a pus problema unei demisii a sa, ci problema de a merge mai departe „închegat şi la o altă viteză”, într-o nouă echipă guvernamentală, cu Teodor Atanasiu în locul său.

Senatorul Teodor Atanasiu a fost propus vineri pentru funcția de ministru al Economiei.

Liberalii au validat  nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei. Teodor Atanasiu a fost, timp de doi ani, ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu, el având atunci un conflict cu Traian Băsescu pe tema retragerii trupelor româneşti din Irak. A fost preşedinte al AVAS, tot doi ani, dar şi şef al CJ Alba.

Vineri, liberali s-au reunit în ședința Biroului Politic Național și a Delegației Permanente a PNL.

Gerea s-a aflat vineri dimineaţă la discuţiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat  joi din Guvern, anunţul fiind făcut în aceeaşi zi de liderul PNL Crin Antonescu, care a susţinut împreună cu Chiţoiu o declaraţie de presă comună la sediul PNL.

Chițoiu va prelua interimar funcția de secretar general în PNL, pentru a se implica în campania electorală.


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.