Ministrul Energiei habar n-are cât costă benzina

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat într-o conferință de presă că nu cunoaște dacă prețul carburanților s-a majorat în ultima vreme, întrucât nu este șofer și nu alimentează la pompă, informează AGERPRES.

El a fost întrebat de ziariști cum comentează recentele majorări de prețuri la benzină și motorină.

„Ministerul Energiei nu are competențe în acest domeniu, legat de majorarea prețului la carburanți. Din ce am înțeles eu de la ministrul de Finanțe, în urma unor discuții cu operatorii privați din piață, a fost o decizie de a aplica această acciză, în rest, de evoluția prețurilor și dacă ele au fost aplicate corect de către operatori sunt alte instituții ale statului care se pot pronunța”, a spus Petcu.

Totodată, întrebat dacă a observat creșteri de prețuri la pompă, el a precizat: „N-am carnet, nu sunt șofer. Sincer, nu alimentez și nu cunosc prețul”.

Potrivit site-urilor companiilor petroliere, prețul celor mai ieftine sortimente de carburanți a ajuns aproape de 5 lei pe litru, după ce, la mijlocul lunii septembrie, era de circa 4,7 lei la motorină și 4,8 lei la benzină. În ceea ce privește sortimentele premium de benzină și motorină, acestea au depășit deja prețul de 5 lei pe litru.

Guvernul a decis majorarea accizei la carburanți cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, urmând ca o creștere similară să aibă loc de la 1 octombrie.

Tot joi, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu a văzut nicio scumpire la carburanți după reintroducerea accizei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.