Ministrul energiei spune când va fi gata prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse

Prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse va fi gata până în septembrie, conform ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care a mers sâmbătă pe șantier.

„Lucrările progresează. A fost o foarte bună ocazie că ne-am întâlnit cu ministrul bulgar al energiei, Temenuzhka Petkova, și colegii bulgari. Probabil că, la finalul lunii septembrie, lucrările la prima conductă vor fi gata. E important că ieri au început să foreze efectiv traseul conductei numărul 1. Pe partea română deja este pregătită conducta pentru a fi trasă către partea bulgară și lucrăm în momentul acesta, împreună cu colegii de la Transgaz, pentru a aduce pe poziții și conducta pentru traseul al doilea”, a precizat ministrul Victor Grigorescu, conform profit.ro.

Potrivit acestuia, „conducta este astfel concepută încât România va putea și importa gaze într-o primă fază și apoi va și exporta, pe măsură ce stațiile de comprimare vor fi instalate”.

„Interconectorul este numai o parte din proiectul de îmbunătățire a conexiunii de gaze naturale cu Bulgaria. Pentru moment nu facem decât să instalăm conductele, dar anul viitor este prevăzută și instalarea unor stații de comprimare. Deja în partea bulgară au fost făcute modernizări și, probabil, undeva la începutul anului viitor, interconectorul va fi deja operațional. El va ajunge la capacitate numai în momentul în care și lucrările pe partea română vor fi finalizate și vor fi instalate stații de comprimare”, a arătat ministrul Victor Grigorescu.

„Este un proiect foarte important, complex și cred că îl vom finaliza cu succes datorită cooperării în domeniul energiei între Bulgaria și România și colaborării bune între Transgaz România și Bulgar Transgaz”, a afirmat, la rândul său, ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.