Ministrul german: „Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei unite decât Germania”

Germania are cel mai mult de câştigat de pe urma unei Europe unite, a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, în contextul unui vot în legislativul german pentru aprobarea unei noi ajustări la pachetul de ajutor financiar pentru Grecia.

„Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei decât Germania”, a spus Schaeuble, vineri, în Bundestag, potrivit EUobserver, citat de Mediafax.

Şeful Finanţelor Germaniei a admis că a durat o perioadă pentru a se ajunge la concluzia că „decenii de greşeli” în Grecia nu pot fi reparate în doar doi ani.

Parlamentul german a aprobat vineri mai multe modificări la pachetul de împrumuturi pentru Grecia, decise în această săptămână de miniştrii de Finanţe din zona euro. Votul a trecut cu sprijinul unor parlamentari ai opoziţiei, întrucât coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel nu deţine majoritatea necesară în legislativ.

Votul parlamentarilor germani dechide calea eliberării de tranşe în valoare de 44 miliarde de euro către Grecia. Modificările la programul de ajutor extern includ reducerea dobânzilor la împrumuturile pentru Grecia şi un plan de răscumpărare de obligaţiuni elene la un preţ sub valoarea nominală, reducând astfel îndatorarea ţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.