Ministrul Justiției a demisionat

Ministrul Justiției Florin Iordache a anunțat joi după amiază, în contextul scandalului generat de adoptarea ordonanței 13, că și-a depus demisia.

Iordache a făcut anunțul la Guvern.

”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria, refuzând apoi să răspundă la întrebări pe această temă.

Declaraţia lui Iordache a durat 45 de secunde.

Premierul Sorin Grindeanu anunța, luni, că o decizie privindu-l pe ministrul Justiției va fi luată miercuri sau joi, după adoptarea bugetului şi după votarea moţiunii de cenzură.

„Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută bugetul şi moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara, joia, să ia decizia sau să iau decizia (…) (Varianta înlocuirii – n.r.), acum, în următoarele două zile, nu, dar după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur”, declara premierul.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.