×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:42
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Ministrul Justiţiei, despre anchetarea procurorilor care au făcut dosarul OUG 13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară împotriva celor trei procurori, care au anchetat modul de adoptare a OUG 13, reprezintă "o consecinţă mai mult decât firească".

Referindu-se la propunerea din proiectul de modificare a legilor Justiţiei, privind trecerea Inspecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei, Toader a vorbit despre conflictul existent între CSM şi Inspecţia Judiciară şi existenţa unei "incompatibilităţi între funcţii". "Ştiţi că unii altora îşi fac reclamaţii, că se anchetează unii pe alţii?", a declarat Toader, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

"Ordonanţa 13 a intrat în percepţia publică dintr-o anumită perspectivă, dar conţinutul şi perspectiva de adoptare au fost evaluate de către CCR. Eram în prima zi ca ministru când am susţinut în faţa Curţii excepţia ridicată, pe care Curtea a admis-o, constatând un conflict juridfic de natură constituţională între puteri pentru că de bună seamă pentru oricine e faptul că un procuror cu deplin respect faţă de funcţie nu poate să ancheteze nici oportunitatea, nici constituţionalitatea adoptării unui act normativ pentru că avem o lege 24/2000 cu multe modificări, care ne descrie tehnica legislativă care lasă libertatea decidentului în aprecierea oportunităţii", a declarat Tudorel Toader.

"Vedem trei procurori sunt la rândul lor anchetaţi. O consecinţă mai mult decât firească pentru că nu îmi închipui că un procuror din România să nu ştie că el e în paradigma înfăptuirii şi aplicării normei şi nu în paradigma adoptării unui act normativ", a mai spus ministrul Justiţiei.

(R.C.)Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
2955
 | 12
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
de rasu lumii
+8
Procurorii au anchetat da cine i-a INSTIGAT....?????
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Ioan
-7
Adevarul este ca Tudorel iar isi bate joc de noi, ca atunci cand a salvat-o pe cucuveaua mov. Pai daca cei trei procurori au gresit, si inca extrem de grav, pentru ca e greu credibil ca nu stiau legea si constitutia, sefii lor care au facut declaratii arogante, amenintatoare, public, in presa, aia nu suporta consecintele? Daca acceptam ca nu e o greseala din prostie si necunoastere a legii din partea tuturora in frunte cu sefii, ramane doar a doua concluzie: avem de a face cu abuz in serviciu si implicarea cu buna stiinta si rea-vointa a procurorilor si sefilor lor, cucuveaua si gustinel, in actiuni anticonstitutionale grave si in jocuri politice incompatibile cu statutul lor. Ceea ce implica schimbarea lor din functii imediata. Se aude la Cotroceni domnul Johannis. Ca tot erati matale "multumit" de ceea ce face cucuveaua dumneavoastra mov si atat de iubita!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
RĂZVRĂTITUL
-8
De ce oare nu judecați cu mintea nu cu resentimentele? Sau, poate, nu le aveți cu cele juridice. De ce vă băgați nasul acolo unde nu vă fierbe oala? Mai documentați-vă în ale celor juridice.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Lute
+19
Felicitari, este primul pas facut pentru a scoate tara de sub Dictatura procurorilor ( si a SRI...)
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
PD @ Lute
+6
Just...sa vedem daca va si reusi...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
nic
-16
Tudorel,e esti si tu unul din santajatii care acum ii fac jocul murdar lui dracnea, RUSINEEE!!!!!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-12
Considerați că la dom' profesor ministru, fost membru CNATDCU ,se înțelege greu că guvernul nu are reglementate "atribuții de oportunități" la modificarea Codului Penal ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Adrian83
+5
Da, dar poate ca acei procurori au primit ordine sa faca ce au facut. Procurorii, spre deosebire de judecatori, nu sunt independenti ci asculta de ordinele sefilor atunci cand isi fac treaba. Bine probabil ca poti fi si tu tras la raspundere daca executi niste ordine ilegale dar totusi trebuie vazut cine a dat ordinele pentru ca Guvernul sa fie anchetat pentru adoptarea ordonantei.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
toderas.pefarash@yahoo.com
-18
A spus si Shultz ca ESTE CONTRA OU13 ! adica DRAGNEA LA PUSCARIE! in fiecare clasa e cate un 'destept'care se vrea SEF,cand de fapt el este IDIOTU SATULUI pe care HOTU DRAGNEA l-a slobozit ,si PROSTU arunca PIATRA IN LAC si noi acum suntem pusi sa o scoatem ! HAI SICTIR dom tudorica !
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 50 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 34 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 2 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 39 minute