Ministrul Justiției, noi declarații despre Kovesi

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, miercuri seara la Digi 24, în contextul propunerilor pe care trebuie să le facă anul acesta pentru şefia Parchetului General şi DNA, că nu are nimic împotriva Laurei Codruţa Kovesi, ci consideră că este probabil cel mai bun procuror şef pe care l-a avut DNA.

„Nu am nimic împotriva Codruţei Kovesi, ci dimpotrivă, am spus, o repet, este probabil cel mai bun procuror şef al DNA de când există această instituţie”, a declarat Prună, întrebată despre afirmaţii ale sale pe care le-a făcut anterior.

Ministrul a precizat însă că este prematur să spună acum dacă ar avea sau nu ceva împotriva prelungirii mandatului Codruţei Kovesi la şefia DNA.

Raluca Prună a mai declarat, miercuri, că în procedura de selecţie pentru propunerile pe care le va face pentru conducerea Parchetului General şi DNA va include criteriul integrităţii, despre care crede că este cel mai important.

„Am să pun în procedura pe care o voi anunţa public, care va fi transparentă, criteriul integrităţii, care cred că este cel mai important, pentru că putem fi extraordinar de buni profesionişti, dar, dacă nu suntem persoane integre, în sensul cel mai larg cu putinţă al termenului, cred că profesionalismul nu mai contează. Deci, integritatea, şi lipsa oricărei suspiciuni cu privire la integritate, este o condiţie în opinia mea esenţială pentru ca cineva să se poată înscrie într-o asemenea cursă”, a spus Prună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.