Ministrul Justiției vrea un calendar pentru ridicarea MCV-ului

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, că speră ca oficialii Comisiei Europene să poată stabili un calendar realist şi cu termene clare privind ridicarea MCV după raportul care va fi prezentat în luna iunie.

Raluca Prună a participat la o întâlnire cu senatorii PSD şi a fost întrebată dacă a discutat despre criticile pe care raportul MCV le aduce Parlamentului, în ceea ce priveşte solicitările Justiţiei în cazul deputaţilor şi al senatorilor.

„Nu am discutat, am discutat, în general, despre raport şi împărtăşesc punctul de vedere al unora dintre senatori, care este, de altfel, şi punctul de vedere al Guvernului că la 10 ani după instituirea Mecanismului (…) suntem cu toţii de acord, Guvernul în primul rând, că trebuie creat un orizont de aşteptare, scurt, pentru ridicarea acestui Mecanism”, a declarat ministrul Justiţiei, citată de Mediafax în pagina electronică.

De asemenea, Prună a precizat că România ar putea fi în poziţia de a cere ridicarea MCV după raportul din luna iunie, dacă acesta va fi pozitiv.

„Tehnic acest lucru se poate face printr-o serie de rapoarte pozitive ale Comisiei. Reamintesc faptul că Raportul publicat pe 27 ianuarie este al treilea dintr-o serie de rapoarte pozitive şi după aceea, sigur, mai există etape de procedură, un raport oral, care va avea loc în luna iunie şi sperăm noi, ca odată cu acest raport, Comisia să poată fi în măsură să stabilească un calendar realist şi cu termene clare pentru ridicarea Mecanismului. Înainte de a încheia răspunsul pe acest subiect, trebuie spus şi că, pentru ca mecanismul să poată fi ridicat, România trebuie să facă dovada că toate acele obiective, nu multe, dar ele mai sunt câteva, obiective pe care încă nu le-a realizat, că şi cu privire la acelea trebuie să facă progrese”, a adăugat Raluca Prună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.