Ministrul Muncii despre salariile medicilor rezidenţi

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a declarat, duminică, la România TV, că salariile bugetarilor cu venituri mici ar putea creşte începând cu anul viitor, de majorări urmând să beneficieze în primul rând medicii rezidenţi. Potrivit ministrului Muncii, aceştia ar putea primi în 2014 lefuri duble faţă de acest an.

„Vrem să îi plasăm pe o grilă superioară aşa încât să poată să beneficieze de la început de un salariu mai mare. Cred că discuţia a fost în guvern despre 1.200 de lei”, a precizat Mariana Câmpeanu.

Potrivit ministrului Muncii, deocamdată, singurii care vor simţi majorări ale veniturilor sunt pensionarii.

„Chiar de anul acesta, datorită recalculării, 200.000 de pensionari vor primi indexări de peste 4%. În afară de valoarea punctului de pensie care creşte, în afară de această corecţie pentru cei care au intrat noi în sistem, începem să dăm şi retanţele la mărirea care s-a făcut pentru grupele de muncă, 0-25, grupa a II-a, 0-50 grupa intâi care au fost acordate numai în 2009 atunci când au fost şi an electoral”, a adăugat Mariana Câmpeanu, subliniind că Ministrul Muncii vrea să crească indemnizațiile minime pentru creșterea copiilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.