Ministrul Muncii german: Ne bucurăm de forţa de muncă românească

Ministrul federal al Muncii din Germania, Andrea Nahles, a declarat joi, la Bucureşti, că românii care lucrează în Germania sunt bine integraţi pe piaţa muncii şi în societate, demnitarul adăugând că „ne bucurăm” de prezenţa acestei forţe de muncă, pentru că ajută la stabilizarea pieţei muncii, transmite MEDIAFAX. Nahles face parte din aceeaşi familie politică cu ministrul Rovana Plumb şi cu premierul Ponta. Este reprezentantă a social-democraţilor in guvernul de mare coaliţie de la Berlin şi până de curând a fost secretar-general al SPD.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a declarat joi, după întâlnirea pe care a avut-o la Guvern cu omologul german, că 287.000 de români trăiesc şi muncesc în Germania, contribuind astfel la economia acestei ţări.

„Am observat că în Germania există un număr de muncitori din România care sunt foarte bine integraţi pe piaţa muncii de acolo şi în societatea germană. Doresc să reconfirm acest aspect. Sigur că există în Germania o serie întreagă de probleme demografice, fapt pentru care ne bucurăm de prezenţa forţei de muncă din România, care ne ajută activ să stabilizăm piaţa forţei de muncă”, a spus demnitarul german.

În opinia ministrului german al Muncii, libera circulaţie a forţei de muncă este benefică pentru întreaga Europă, iar problemele care apar din această cauză sunt, de fapt, izolate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.