Ministrul Muncii, noi promisiuni şi critici la adresa lui Băsescu

Rovana Plumb a comentat la Antena 3 plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, afirmând că acesta nu a avut cu ce să se laude şi a invocat succesele guvernului Ponta. De asemenea, ministrul muncii a explicat ce se va întâmplă anul viitor cu salariile şi pensiile românilor.

„Indiferent cum vrea să se laude, cu ce rămânem după Traian Băsescu este faptul că el şi-a bătut joc de români. A introdus un model economic nociv pentru români, a fost o perioada în care am asistat la mult scandal şi la niciun fel de construcţie.

Nu a avut cu ce să se laude, decât cu realizările guvernării din ultimii trei ani, care într-adevăr a dus ţară pe calea prosperităţii. Această este şi viziunea pe care am abordat-o când am fundamentat bugetul pentru 2015″, a menţionat Plumb.

Ministrul Plumb a explicat şi ce s-a realizat sub mandatul cabinetului Ponta şi ce se planifică în continuare.

„În ceea ce priveşte atât majorarea pensiilor cu 5%, cât şi creştere pensiei sociale, de la 350 la 400 de lei, pentru peste 600.000 de pensionari, sunt angajamente luate în faţă lor şi respectate prin bugetul asigurărilor sociale.

Toate indemnizaţiile sociale se reflectă prin măsuri pe care le-am luat pentru anul 2015, tot ce înseamnă alocaţii pentru familiile sărace, care cresc cu 42 de lei pe luna, se asigura şi în 2015 această creştere, indemnizaţiile pentru persoane cu dizabilităţi creşte şi ea, de şase ani nu a mai crescut. De asemenea, alocaţia pentru hrană copiilor, care a fost de 8 lei, acum se dublează, toţi copiii în sistemul de protecţie, la fel şi pentru adulţii din acelaşi sistem, peste 43.000 de oameni”, a spus ministrul.

Rovana Plumb a susţinut că alocaţia pentru copii nu se poate schimbă peste noapte, deoarece trebuie schimbată Constituţia.

Opoziţia a cerut demisia Rovanei Plumb din funcţia de ministru al Muncii, potrivit Agerpres.
Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 a fost aprobat, duminică, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.