Ministrul Muncii: Prin ordonanţa privind salarizarea reparăm greşelile ultimilor cinci ani

Ministrul Muncii Dragos Pîslaru a declarat, marţi, că ordonanţa privind salarizarea vine să rezolve probleme vechi de cinci ani şi că actul normativ nu este doar o”decizie morală ci şi una înţeleaptă”, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ministrului Muncii, Dragos Pîslaru, din momentul în care proiectul de ordonanţă a fost scos, au existat 10 întâlniri de consultări cu „toate familiile ocupaţionale”.

Mai mult, acesta susţine că în toată această perioadă de consultări a existat un detaşat permanent de la Ministerul Finanţelor.

„Evităm peste 3.5 miliarde de lei care ar putea fi cu titlu execturoriu asupra statului român în perioada următoare. Acest lucru legat de corecţie nu este doar legat de morală, ci un lucru înţelept din perspectiva gestiunii resurselor pentru că ne trezim că nu plătim de trei ori mai mult în instanţă”, a afirmat Pîslaru.

„Această ordonanţă nu este despre creşteri de 5, 10, 20 la sută. Creşterile procentuale acordate unui sistem care are disfuncţionalităţi nu face decât să aprofundeze aceste disfuncţionalităţi”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia „vor rămâne şi alte corecţii care nu se pot face anul acesta”.

„Ne concentrăm pe ce se poate face acum, sigur într-un an nu putea rezolva problemele ultimilor cinci ani”, a mai declarat Pîslaru.

Salariul brut al unui profesor grad I creşte de la 4.946 la 5.153, respectiv cu 207 lei iar cel al unui învăţător grad I de la 3.080 la 3.234, cu 154 lei, prevede ordonanţa de urgenţă referitoare la corecţiile salariile din sectorul bugetar, care a fost respinsă de liderii sindicatelor din educaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.